perjantai 6. toukokuuta 2011

Eka punkki bongattu

Joo näin se on, kesä tulee kohisten ja Roki the Punkkimagneetti toimii taas. Tänään laitettiin punkkipanta kaulaan, kun eräs yksilö tavattiin pyyhältämästä pitkin koiran päälakea. Muuten on kyllä huippua, kun kesä tulee ja puut vihertää!

Ihanaa kun pääsee taas metsään lenkkeilemään ja rymyämään! Toissailtana heitettiin mahtava lenkki Hiihtomaan maastoihin. Alku oli nihkeää, koska Rokia ei taas vaihteeksi huvita kulkea hihnassa hetkeäkään kunnolla. Ottaa aina ainakin puoli tuntia, että veto ja sinkoilu hellittää. Melko pöljä tuo koira kyllä on, tietää ihan tarkkaan, millainen hihnakäyttäytyminen on ok, mutta silti pelleilee. Jos pysähdytään, Roki painuu saman tien ulkoiluttajan selän taakse ja tottelee myös 'taakse'-käskyä, muttei pysy siellä muutamaa sekuntia kauempaa - sitten on taas keuhkoaminen käynnissä. Mentiin kuitenkin Aittovuoren takaa suoraan pöpelikköön, löydettiin uusia polkuja. Pitkästä aikaa leikittiin Rokin kanssa piilosta. Toinen pitää koirasta kiinni ja toinen menee piiloon. Voi sitä intoa, millä Roki lähtee etsimään!

Osittain em. syystä innostuin etsimään seuraa kokeilemaan hakua meidän kanssa. Sitähän sitten löytyikin ja huomenna ollaan menossa ekoihin hakutreeneihin. En tunne ketään tuosta neljän hengen porukasta, mutta käsittääkseni kaksi muutakin koiraa (en tiedä omistajista) ovat ensikertalaisia tai ainakin vasta-alkajia lajissa. On nuo koiraharrastajien foorumit hyödyllisiä, monta uutta kaveria olen saanut ja ihan uuteen verkostoon päässyt sisälle.

Parit näyttelytreenit ollaan myös Nooran kanssa ehditty ottaa. Nyt onkin Äänekosken ryhmis jo lähellä, viikon päästä lähdetään sinne patsastelemaan. Kutsukin jo saapui, kisassa näyttäisi olevan 18 bordercollieta, sitä tosin en tiedä, paljonko Rokin junior-sarjassa on osallistujia. Tiistai-iltakohan se nyt oli, kun lähdettiin Killerille näyttelytreenaamaan. Oltiin sovittu treffit kaverin kanssa, joka opasti meitä sekä juoksutuksessa että erityisesti seisottamisessa. Paljon hyviä neuvoja! Ja ostin myös näyttelyhihnan Rokille. Nyt ollaan vähän viisaampia sen suhteen, miten Rokia kannattaa esittää ja millaista ilmettä ja asentoa hakea. Roki jopa tuntui hiffaavan jotakin ja kehittyvän esiintymisessä ihan noissa yksissä treeneissä! Samalla Roki pääsi parturiin, samainen kaveri siisti tassukarvoja, mahanalustaa sekä leikkeli korvia koiralle näkyviin :D.

Tokoiltu ollaan myös, mutta ei kyllä ihan liikaa... Ensi viikolla on jälleen Hannan treenit, täytyisi tässä vähän ehtiä vielä harjoitella! Luoksetulon kanssa mulla on vähän sormi suussa, piti tehdä sellaisia innokkaita lentäviä ja vauhdikkaita luoksetuloja leluun, mutta Roki alkaa heti alusta lähtien kyttäämään lelua ja ennakoi ihan kamalasti. Nätimmin se tulee esimerkiksi kosketusalustalta. Silloin se ei tähtää ihan niin räikeästi suoraan leluun, vaan tulee paremmalla ilmeellä hakemaan palkkaa. Yhdistän tuohon nyt vaan 'tänne'-komentoa

Kosketusalusta sujuu ihan huipusti ja se on tällä hetkellä kaikkein kivintä ja hurjan iloista tekemistä! Noutoa pitäisi kehitellä tässä myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti