tiistai 10. toukokuuta 2011

Niin paljon treenejä ettei ehdi treenata

Öööö.. onko se mahdollista? Näin nyt kuitenkin meinaa olla. Hyvä kuitenkin, että on harrastuksia! :D Ohjatuissa treeneissä, oli ne sitten tokoa tai näyttelyä (tai emännän laulutunteja) aina todetaan, että joo tämän ja tämän asian kanssa on tehtävä hommia, harjoitellaan niitä seuraavaa kertaa varten. Puuhaa riittääkin sitten kaikennäköisten harjoitusten ja ihme ja kumma myös työn kanssa niin paljon, että seuraavissa ohjatuissa treeneissä muistuu mieleen, että eihän tätä nyt kyllä olla tehty kuin sitte viimeksi...

Nyt on tosiaan ehditty puuhata jos jonkinlaista. Näyttelyt lähestyy uhkaavasti, lauantaina siis lähdetään Äänekosken ryhmikseen. Tällä hetkellä luvataan sadetta ja kolmea lämpöastetta... Toivotaan vaan, että säätiedotus ampuu harhaan! Nyt nimittäin on muutaman päivän ollut pariakymmentä astetta auringonpaistetta. Jännitystä on ilmassa sekä handlerilla että itsellä. Onneksi koira on autuaan tietämätön. Perjantai-iltana sitä odottaa pesu-urakka ja vähän varmaan pitänee föönillä kuivailla. Huomenna pitäisi vielä käydä treenailemassa ja nyt nimenomaan siihen seisottamiseen ja käsittelyyn keskittyen. Torstaina olisi mätsäri, mutta ihan auki vielä on, ehditäänkö osallistumaan.

Lauantaina käytiin hakutreeneissä. Oli hieno päivä ja kolme tuntia metsässä vierähti hetkessä. Auton meinasin metsätielle telottaa ihan kättelyssä, joku terävä iso kivi raappasi pohjan oikein täpäkästi. Vuotoja ei ole (vielä) ilmaantunut. Rokille homma ei vielä avautunut, niin oli herra intona ja täpinässä, ettei rauhoittunut haistamaan. Kolme kertaa testattiin. Tuuli oli kaiken kaikkiaan vähän hankala. Jenni leikki ensin Rokin kanssa ja lähti sitten lelun kanssa piiloon. Roki ei hokannut varmaankaan etsivänsä ketään ja "löysi" Jennin vasta, kun oltiin kuljettu ihan kohdalle. Toisella yrityksellä Roki oli motivoituneempi etsimiseen, mutta otti ilmasta hajun vasta vajaa kymmenen metriä ennen piiloa. Kolmannella kerralla testattiin eri taktiikkaa, Jenni lähti Rokin nähden ja juosten ja mölisten piiloon. Tämän jälkeen kierrettiin tuulen mukaan vähän matkaa ja päästin Rokin etsimään. Roki palasi takaisin ja haki jäljen.

Tuosta nyt kuitenkin päästään liikkeelle. Aikaahan noihin harjoituksiin menee, mutta ihan innolla lähden kyllä uudestaankin kokeilemaan. Oli myös kiinnostavaa ja opettavaa seurata kokeneemman koiran työskentelyä. Tytti-mali on harrastanut enemmän ja olimme sitten maalimiehinä Tytille.

Kuumat säät ovat selvästi häiritseviä Rokille. Vaatii totuttelua. Nyt se alkaa tosi nopeasti läähättämään ja myös väsyy. Keskittyminen treeneissä ei todella ole huippua, enkä oikein tiedä, mitä kannattaa silloin edes treenailla Rokin kanssa. Tänään toko-treeneissä kouluttaja neuvoikin meitä tekemään ihan jotain pieniä ja "kevyitä" harjoitteita, kun totutellaan lämpimässä olemiseen ja treenaamiseen.

Toko-treeneistä muutama muistiinpano:

Luoksetulo: Olen ollut pulassa luoksetulon kanssa. Jos Roki tietää odottaa lelupalkkaa, se aloittaa kyttäämisen ihan ensi askeleesta alkaen. Palkataan jatkossa namilla kyttäämisen välttämiseksi. Voi palkkausta varten kyykistyä/kääntyä selin ja kyykistyä. Erikseen tehdään muutaman askelen etäisyydeltä eteenistumista.

Kosketusalusta: Stoppia perään, 'seis'-komento heti, kun koira on alustalla, nami perään. Nami pitää heittää terävästi ja nopeasti, jotta koiralla ei ole aikaa ihmetellä. Kosketusalusta viedään myös ruutuun. Lähetys ruutuun: näytetään alusta, muistutetaan alustasta, mutta itse lähetys 'ruutuun'-komennolla. Palkka lentää heti, kun seisoo ruudussa.

Nouto: Voi palkata välillä myös nakilla. Me ollaan tehty lelulla. Edelleen kolme vaihetta. Mutta voi yhdistää: rauhallinen heiton odottelu ja palkkaus + nouto suoraan ja palkka. Tehdään iloisesti leikkien, ei oteta koiraa odottelemaan suoritusten välissä, vaan esim. narua vetäen siirrytään etäämmälle kapulasta ja jälleen nouto. Luovutus tarkkaan paikkaan, ei lipsuta.

Tehtiin myös paikkamakuu Vauhdin kanssa treenien jälkeen, ehkä pari minuuttia. Roki pysyi tosi hyvin, palkkasin välillä, ei silti noussut. Asento oli aika ruma. Liikuin koiran eteen ja ympärillä. Vauhti makasi muutaman metrin päässä ja vaikka sillä alussa olikin hankalaa, nousi pari kertaa, Roki ei ottanut häiriötä.

Kaiken kaikkiaan Roki oli tosi hieno tänään! Nyt jatketaan noilla samoilla liikkeillä ja lisätään myös seuraamistreeniä. Naapuri lahjoitti meille tokon hyppyesteen joten varmaan sekin ohjelmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti