lauantai 21. toukokuuta 2011

Rokotuksilla

Hulluja työviikkoja ovat nämä viimeiset. Tällä viikolla ainoastaan eilen pääsin lähtemään suoraan tuntien jälkeen, kaksi päivää meni ihan iltaan asti. Tietääpähän ainakin tehneensä loman edestä työtä - tiedoksi kaikille niille, joiden mielestä opettajan työpäivät ovat lyhyitä ja lomat ylimitotettuja! :D Olen ihan tajuttoman väsynyt, vaatii varmaan pari viikkoa rauhoittumista ja normiyöunia, ennen kuin tämä alkaa helpottaa. Mieli kuitenkin ollut hyvä ja iloinen.

Osasyy virkeään mieleen on varmasti se, että viime vuoteen verrattuna on motivoivaa harrastettavaa. Vanhana kilpaurheilijana en meinaa innostua mistään jumpassa käymisestä tai salilla rehkimisestä, jos siinä ei ole mitään varsinaisia tavotteita. Nyt on tekemisen mielekkyys löytynyt uusista harrastuksista, laulutunneista ja tietysti harrastamisesta koiran kanssa. Aina se lenkillelähtö iltaisin ei meinaa huvittaa, mutta niin paljon ollaan löydetty muita koiraharrastajakavereita, että usein on joku pyytämässä treenailemaan. Mätsäreitä kierretty, näyttelyreissuja edessä ja takana, agilitytreenejä luvassa toivottavasti kesällä, tokoilua sekä kouluttajan johdolla, itsekseen, että kaverien kanssa, hakutreenejä uudella kaveriporukalla ja niin edespäin.

Tällä viikolla ehdittiin pitkistä työpäivistä huolimatta käydä belgien mätsärissä Palokassa. Noora tietysti matkassa. Lähtökohtaisesti jo tiesin, että voi olla aika levoton keikka, Roki ei ollut ulkoillut tai touhunnut kuin välttämättömät pissatukset ja näin ollen virtaa riitti vähän enemmän, mitä tylsissä näyttelykehissä ja odotellessa tarvitaan. Rokia huvitti haukkua ja riekkua. Kehä meni kuitenkin oikein kivasti - sininen nauha kuitenkin, vastapuolena tyyni snautseri. Huomionarvoista se, että oltiin ekaa kertaa aikuisten koirien kehässä. Sinisten ryhmäkehässä sitten pikkaisen haukuttiin. Mutta ei Rokia sieltä ihan ensimmäisenä päästetty pois ;). Seisominen oli kohtuullista ja muistaakseni Roki jaksoi seistä myös käsittelyn ajan. Nyt kyllä piti vähän pussailla myös tuomaria.

Tiistai-aamuna käytin Rokin 1-vuotisrokotuksilla. Myös pallit ovat nyt paperilla :D. Pyysin eläinlääkäriä katsomaan Rokin vasenta etutassua, kun Roki on pari viikkoa ihan työkseen nuoleskellut anturoita siitä. Sama tassu siis, josta oli aiemmin keväällä ylin antura "jarrunappula" halki. Ell katsoi, että iho on varpaiden välissä tulehtunut. Oli vaikea sanoa, mikä on syynä, koska on se nuoleminenkin voinut vaan jäädä päälle ja ylläpitänyt tulehdusta. Saatiin siihen kuitenkin korvatippoja (:D), jotka desinfioi ja sisältävät niin antibioottia kuin hiivalääkettäkin, kutinan pitäisi myös asettua. Ell kuitenkin sanoi, että jos oireet eivät asetu, on käpälä mahdollisesti syytä kuvata, ilmeisesti mietti joko vierasesinettä tai murtumaa. Ei Roki sitä varsinaisesti arista, enkä pysty liikkeessä havaitsemaan mitään ontumista (ei se varmaan ontuisi ennen kuin olisi kinttu poikki, sen verran kiire on joka paikkaan, ettei ehdi). Usein se kuitenkin seisoskellessa saattaa varata tuolle käpälälle vähemmän painoa tai pitää sitä ilmassa. Toivotaan nyt, että paikallishoito auttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti