lauantai 28. toukokuuta 2011

Näyttelyreissu Varkauteen

Rokin näyttelyura jatkui tänään Varkauden kaikkien rotujen näyttelyssä. Päivä lupaili alusta alkaen vesikuuroja, mutta sadetta saatiin lopulta niskaan vasta kisakentällä. Onneksi oltiin sateenvarjoilla ja pressulla varauduttu, tosin jäi huomaamatta pieni kuoppa kentässä sillä kohtaa, mihin tällättiin meidän leiri. Kaatosateesta kehkeytyi älytön lätäkkö meidän kohtaan ja koirakin vettyi altapäin. Vähän oltiin surkeita ja kehät venyivät, kun tuomaritkaan eivät viitsineet kaatosateessa astua teltoistaan ulos. Onneksi sade oli kuuroluontoista ja saatiin tauon aikana leiri siirrettyä kauemmas lätäköstä.

Rokille hurjan suuri plussa tästä päivästä! Poika käyttäytyi todella hienosti sekä odotellessa että kehässä. Tällä kertaa antoi tuomarin käsitellä istuutumatta ja liikkuminen oli kaunista katseltavaa. Tuomari oli irlantilainen Michael Leonard, joka oli tarkka ja perusteellinen, erityisesti katsoi koirien liikkumista. Vaikutti tosi ystävälliseltä ja jutteli Rokille käsittelyn aikana. Tuomari sanoi Nooralle kehän jälkeen, että hieno koira on, mutta "needs time" :). Vielähän se on kovin keskeneräinen.

Kehässä oli 18 bortsua, junnu-uroksia 3. Yksi eli Amazeme Cosmic Time "Oiva" sai ERI:n ja oli samalla PU1 ja VSP. Roki oli JUN-EH. Arvostelukin kertoi Rokista ja tuomaristakin tällä kertaa hieman enemmän kuin edellisellä näyttelykäynnillä: "Coat of good texture, well presented. Correct bite, exell(ent) temperament. Correct length of back. To be critical I´d like stro(nger) topline, more width between ears and sometimes carries tail too high. Moved a little close behind."

Ollaan tosi tyytyväisiä tähän keikkaan! Minähän ihan innostun tästä näyttelypuuhasta. Ja kun ei Rokin kanssa vielä oikein muihin kisoihin tai tapahtumiin voi lähteä, niin miksei sitten kahlailisi noita näyttelyitä. Paljon koiria ja ihmisiä ja katseltavaa. Samalla erittäin tervetullutta sosiaalistumista Rokille, rauhoittumisen opettelua ihmis- ja koiravilinässä. Nyt katsellaan vielä heinäkuulle joku näyttely ja sitten loppusyksyllä viimeistään Jyväskylän kv. Suurkiitos vielä Nooralle, joka on tehnyt paljon töitä Rokin kanssa ja homman onnistuminen näkyi jälleen tänään tosi hienosti!

Tässä viime viikonlopulta pari kuvaa Rokista, Tiina kuvasi Rokia yksivuotissynttäreiden hengessä.

Viime viikonloppuna muuten Roki rälläsi onnessaan Saviolla ison seurueen kanssa. Yhteensä kahdeksan koiran voimin lenkkeiltiin ja koirat pulahtivat myös uimassa. Rokille sekin edelleen mieluista puuhaa! Matkassa oli Rokin lisäksi Nita, Veki ja Sara. Suomenlapinkoirauros Pessi, malikat Ipi ja Aatu, käppänämummo Peppi ja Sero-seropi. Sakkia oli niin paljon, ettei kukaan jäänyt kenenkään silmätikuksi tai jalkoihin. Seuraavana aamuna jatkettiin vielä lenkkeilyä Anskun kanssa, Roki ja Aatu saivat painella menemään. Tuolloin sitten Aatu keskittyi pöllyyttämään Rokia, mutta Roki kyllä tosi hienosti passaa nuo tilanteet, eikä alkanut uhittelemaan yhtään!

Roki kokeili myös himppasen paimentamista Birgitan ja vuohien kanssa. Roki ei suoranaisesti pelännyt otuksia, mutta ei osoittanut mielenkiintoa, vähän sijaistekemistä eli paskansyöntiä keksi itselleen eli oli varmaan vähän hämmentynyt. Kuitenkin se seurasi jonkun verran Nitan ja Saran työskentelyä ja varsinkin aidan toiselta puolelta katseli kiinnostuneena. Joskus pitää vielä joku kurssi käydä, Rokilla on todella vahva silmä esim. leikissä. Samasta asiasta saattanee tulla ongelmia tokoilussa, kuten nyt on jo vaikkapa luoksetulon harjoittelussa havaittu.

Huomenna taidetaan päästä pitkästä aikaa agility-esteille! Kivaa!

Ai niin, Kimman jalanjälkiin on astunut uusi pieni neito. Saksasta Tiinan ja Birgitan yhteisomistukseen saapui keskiviikkona 10-viikkoinen tytteli Alice vom Skuddenhof. Pentu on Rokin serkkulikka. Kuvia voi käydä kurkkaamassa Pipipäät-blogista, jonne linkki tuolla sivussa! Onnittelut pentusesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti