perjantai 28. lokakuuta 2011

1,5-vuotias Roksu!

Rokilla oli eilen synttärit, puolitoista vuotta kasassa! Toivottavasti tässä lähiviikonloppuina olisi sen sorttisia säitä, että saataisiin muutama kiva kuva Rokista. Ehkä joku kuva myös huomisista näytelmistä Seinäjoelta! Nyt on kyllä ollut niin surkeita pimeitä syyssadepäiviä, että ei tosikaan. Ville punnitsi pari viikkoa sitten Rokin ja painoa oli lähes 21 kiloa. Poika miehistyy, mutta osaltaan uskon painon olevan myös syksyn tuomaa pientä lihomista, koska aktiivisuustaso on laskenut kesäajasta. Vähän ollaan vähennetty ruoka-annosta tai lähinnä tarkkaillaan ruuan määrää sellaisina päivinä, kun koiraan on uponnut paljon namia ja nakkia treenien tai leikkien yhteydessä.

Tässä illalla puunasin Rokin huomista varten. Pitkästä aikaa pesin koko koiran ja föönailinkin. Oli alunperin tarkoitus, että kaveri ehtisis parturoida vähän Rokia ja leikellä erityisesti korvia esiin. Lopulta minä en kuitenkaan ehtinyt sitä järjestää ja Roki menee nyt turilaana kehään.


Eiliset tokotreenit olivat monien kivasti menneiden jälkeen sitten sieltä kamalasta päästä. Huomaan selvästi, mikä merkitys jäljestyksellä on ollut Rokin muulle treenaamiselle. Nyt ei olla viikkoon tehty yhtään jälkeä ja en ehtinyt eilenkään ennen tokoilua muuta kuin puolen tunnin lenkille Rokin kanssa. Vire oli sitten sen mukainen myös hallissa. Pakkaa sotki myös kaksi uutta koirakkoa, jotka eivät yleensä ole meidän ryhmässä. Roki oli heti kättelyssä kierroksilla ja kierrokset vaikuttivat tekemisen tarkkuuteen koko treenin ajan. Kurssin alussa huomasin, että Roki rauhoittuu hallissa kyllä, jos en kiinnitä siihen ohjeenannon aikana huomiota, enkä pidä nameja kädessä. Mutta nyt ongelmaksi on noussut tuijottelu, josta pari muuta urosta ryhmässä provosoituu ja tämän takia mun on pakko yrittää pitää Rokia lähellä. Eli en voikaan ignorata sen rempomista hihnassa. Todella hankalaa.

Tässä vähän itse treenin sujumisesta. Tehtiin mun mielestä ehkä vähän liian montaa asiaa yhtä treeniä kohden.

Luoksepäästävyys: Vierustoveri kävi katsomassa hampaat. Sujui ihan hyvin, Roki pysyi suunnilleen nahoissaan. Minun piti sitten tsekata se seuraava koira, Roki jäi hyvin istumaan, mutta nousi, kun palasin sen luokse. Otin uudestaan ja sujui, mutta huomasin, että en voi katsoa koiraa silmiin, kun palaan takaisin, sillä Roki ottaa sen jonkin sortin kutsuna ja lähtee liikkeelle.

Paikkamakuu: 2 min. Meni tosi vinoon makuulle ja vaati siihen useamman käskyn. Pysyi kyllä hienosti kaksi minuuttia, vaikka puolet ryhmästä tekivät häiriöksi seuraamisen samalla.

Seuraaminen: Tehtiin monta eri osiota. Aluksi paikkamakuulaisille häiriönä ja ohjattuna. Meni vähän miten sattuu -kontaktilla, mutta käännökset nyt paremmat kuin viimeksi. Palkkailin välillä. Tehtiin myös juoksuun lähtöjä. Aika hyvin pysyi juoksussa paikka. Ensin edisti, mutta korjaantui.

Liikkeestä seisominen: Sujunut treeneissä tosi hyvin, hehkutinkin vissiin aiemmin, miten on varmistunut. Meni ihan perseelleen. Ensi yrittämällä osa teki liikkeestä maahanmenoa ja Roki meni sitten naulittuna maahan naapurikoirakon käskystä. Ihme juttu, koska maahanmenohan meillä on tökkinyt. No tästä seurasi nyt se, ettei Roki enää stopannut kunnolla, vaan valui pahasti. Ja vaikka stoppasikin, ei kestänyt juuri hetkeäkään paikallaan, vaan lähti kohti. Voi kökkö, joutuuko tätäkin aloittamaan ihan alusta?

Liikkeestä maahanmeno: Mitä tästä nyt sanoisi, sujui ihan ulkopuolisen ihmisen käskystä, joka ei ollut edes osoitettu Rokille. Ei toiminut mun käskyllä.

Luoksetulon stoppi: Yllättäen aika kivoja kokeiluja. Lyhyt matka, törpön kohdalla stoppi. Käsimerkillä ja käskyllä pysähtyi hyvin, heitin palkkanamin välittömästi.

Nouto: Tehtiin erikseen nouto-osaa, innostin alkuun kapulalla. Vauhdikas ja innokas nouto, odottaa tosi varmasti lupaa lähteä liikkeelle. Erikseen tehtiin pelkkää kapulan suuhun ottoa ja luovutusta. Pureskeli ihan vähän tai pyöritti suussa.

Kaukot: Hyvin sekavaa, tehtiin ohjattuna. Ei pelittänyt kunnolla, sekoilin itse ja Roki pääsi valuttamaan hanuria eteenpäin. :(

Ei mennyt kaksisesti... Ja jäi vähän paska fiilis. Olin kyllä väsynyt jo lähteissä ja aavistus oli, ettei omakaan mielentila nyt sovi riittävään kärsivällisyyteen, jota treenit vaatii. Treenaillaan taas ensi viikkoa varten, lähinnä lenkkien yhteydessä. Milläs mä nyt vaan väsytän Rokia ennen treenejä, ensi viikolla käännetään kelloja ja vielä vähemmän on aikaa töistä ehtiä metsään jäljenajoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti