lauantai 29. lokakuuta 2011

Seinäjoen näyttelyssä

Tänään heitettiin näyttelykeikka Seinäjoelle. Lähtö oli aikainen ja paluu myös jo hyvissä ajoin, mutta ihan koomatessa on loppupäivä mennyt, kun edellisen yön unet jäivät lyhyiksi. Reissu oli itseasiassa aika hauska, ja koirain näköiset arvioinnit saatiin kehästä. Minut yllätti hallinäyttelyssä tilan likaisuus, siis se, että koirat paskoivat ja pissasivat ihan miten sattuu pitkin hallia. Tokihan niitä siivoiltiin, mutta silti jotenkin yllätyin. Joku kyllä oli varoittanut, että harva se kerta on reput ja muut releet pissassa, kun joku ehtii koiven nostaa. Mutta se kakkaaminen?! Ulos ei voinut tehdä? Nyt kyllä tekee mieli pestä kaikki mukana olleet kamppeet, vaikka oletettavasti oltiinkin ihan siistissä kohdassa parkissa..

Rokilla ei ehkä ollut ihan paras päivä, vaikkakin se kyllä käyttäytyi omassa mittapuussaan tosi nätisti sekä kehässä että sen ulkopuolella. Bortsukehää ei ollut matotettu muuten kuin reunoilta ja siitä seurasi jalkojen lipsumista nurkissa. Muutenkin kehä oli pieni, eikä Rokin liikkuminen oikein päässyt oikeuksiinsa. Häntä oli niin kippuralla selän päällä kuin mahdollista :D. Seisotus sujui rauhallisesti, tosin tuomaria vähän pussaten. Kyseinen tuomari tuntui kyllä tykkäävän koiran tervehdyksestä.

Roki oli NUO-EH arvostelulla: "Correct type. Correct proportions on the head. Correct body construction. Needs much more straight topline. Tail carried over the body. In movement front & rear legs should be more parallel. Nice temperament." Tuomari oli romanialainen Dagmar Klein.

Luulen että tuo viittaus liikkeeseen liittyi Rokin epävarmaan liikkumiseen liukkailla paikoilla ja tiukoissa kulmissa. Nooran kanssa Roki kyllä käyttäytyy kyllä uskomattoman fiksusti toisten koirien seurassa kehässä. Olen monta kertaa sanonut, että Noora vaan luottaa Rokiin niin paljon, että Roki saa siitä suoritusvarmuutta hurjasti! Ei taatusti sujuisi minun kanssa yhtä hyvin. Kiitti taas Nooralle!

Noora käytti myös Saran kehässä. Saran varma kehätyöskentely ja kohtuu olematon turkki toivat arvostelun AVO-EH. Piika sen sijaan misseili ansiokkaasti ollen ROP-pentu ja sai myös KP:n. Piikan ekasta näyttelystä onnentoivotukset! Kotimatkalla Piika oli sitä mieltä, että kauniina oleminen on järjettömän rankkaa ja levytti ihan koomassa koko matkan jalkotilassa, johon menomatkalla neito ei mielestään mahtunut ollenkaan. Myös Roki oli paluumatkan ajan älli mättäällä, on nää pienille ja innokkaille raskaita reissuja.

1 kommentti:

  1. Kiitos itsellenne :) Handleri on tosi tyytyväinen tulokseen!
    -Noora

    VastaaPoista