tiistai 25. lokakuuta 2011

Lomaviikon jälkeen

Syysloma hurahti ohi ja jälleen aherretaan arjessa. Jakso vaihtui koulussa ja tunteja on pari edellistä enemmän. Loma oli sujui mukavasti ja kotosalla rentoutuen. Roki veti viime lauantain koko päivän sikeitä ja oli ilmeisesti sitä mieltä, että on tää lomailu rankkaa hommaa. Ei saa nukkua päivällä ja kaikenlaista ohjelmaa järjestetään.

Rokin kanssa vietettiin yksi iltapäivä Saviolla ja lenkkeiltiin kolmatta tuntia pitkin peltoja, puskia ja rantoja tutulla porukalla. Birgitan kanssa naureskeltiin Rokin edelleen kohtalaisen kömpelölle riemurallille rantakivikossa, mutta todettiin, että kyllä se vepe voisi pojalle sopia, koska uidessahan kukaan ei ole köntys :D. Roki kyllä ui mainiosti, vauhti on oikeasti hyvä ja liike taloudellinen. Lisäksi vedestä nouto on varma (mikäli Roki malttaa katsoa mihin keppi lensi). Roki keksi myös kytätä Nitan kanssa Saraa. Nitahan harrastaa Saran "kiusaamista" koko ajan, mutta tähän asti Roki on vaan lällätellyt joukossa tajuamatta mitään kaverien kemioista. Tällä kertaa Roki lähtikin mamman kanssa vaanimaan ja ihan pikkuisen ajamaan Saraa.

Toinen lomapäivä seikkailtiin Isojärven kansallispuistossa. Ihana hiljainen metsäreitti, makkaranpaistot nuotiolla - just hyvä syysretki! Helppokulkuista maastoa, varmaan joku 10-15 kilsaa mentiin. Harmi, ettei sää ollut kummoinen, ihan harmaa päivä. Suomaisema olisi auringossa näyttänyt komealta, kun kasvillisuus vielä oli punaista ja oranssia.

Treeniä otettiin niin jäljellä kuin tokossakin. Annen ja Ainon kanssa käytiin pariin otteeseen ajamassa jäljet ja mustavalkoiset ottivat myös leikinrallatuksesta ilon irti. Todettiin, että nyt voi pitää taukoa jäljenteosta Hiihtomaassa, taitaa häiriöjälkeä olla sienestäjien jäljiltä vähän liikaa meidän aloittelijoille. Viimeiset pitkät jäljet meni poskelleen sekä Rokilla että Ainolla. Kumpikin kyllä jäljesti loppuun asti, mutta keppejä jäi väliin ja kaameaa haahuilua myös välillä. Ville teki Rokille Suolahdessa lyhyemmän jäljen koskemattomampaan metsään ilman janaa ja se olikin taas sujunut ihan hyvin, Roki myös oli varmasti nostanut kaikki kepit paitsi viimeistä.


Tokotreeniä ollaan otettu iltalenkin yhteydessä ja sisällä. Liikkeestä seisominen on eniten ollut työn alla ja myös varmistunut tosi paljon. Viime torstain treeneissä tehtiin alkeita myös luoksetulon stoppia varten. Roki seisoo liikkeestä varsin tarkasti ja kestää koko ajan paremmin myös sen, että liikun ympärillä ja seison vieressä.

Liikkeestä maahanmenoa ollaan nyt tehty leikkien ja käsi-/vartaloavulla. Näyttäisi pikkuhiljaa taas nopeutuvan.

Treeneissä hyppy sujui ihan älyttömän hyvin. Alokasluokan tasolla ollaan helposti eikä tätä liikettä liikaa tarvitse treenailla.

Seuraamista jatketaan askelsiirtymien avulla. Perusasento on edelleen Rokista kivaa ja niinpä seuraamista sitten tehdä ajatuksella ´perusasennosta toiseen´. Välillä imutan edelleen myös. Täytyy vaan virittää noihin lyhyisiin seuruupätkiin aina vaan mahdollisimman paljon intoa ja puhtia. Itselle myös...

Paikkamakuu - sekin paranee! Roki kestää treeneissä sen, kun vieruskaveri nousee ja ohjaaja käy palauttamassa sen paikalleen. Roki levyttää leuka maassa, samalla tavalla kuin odottaessaan ruokaa. Yritän olla mahdollisimman rento ja vähän "puuhailla" odotusaikana, en siis seistä napota paikallaan ja tuijota koiraa silmiin. Vähitellen pitää pidentää etäisyyttä, aika on nyt ollut sellaista kolmen minsan luokkaa enimmillään (omissa treeneissä).

Luoksetulossa ongelmana yhä eteenistumisen paikka. Meinaa mennä sivulle, jos mun kädet on sivulla. Jos en ohjaa, jää kauaksi. Aika harvoin kuitenkaan tehdään kokonaista luoksetuloa, ehkä kerran treenissä, joskus ei ollenkaan. Yleensä vaan palkkaan suoraan leluun. Harvemmin heitän lelua, koska Roki alkaa kyttäämään jo ennen matkan puoliväliä, milloin narupallo lentää. Eteenistumista ollaan reenailtu kotosalla.Lauantaina Seinäjoelle näyttelemään. Reissu onkin tosiaan sitten vuoden viimeinen, koska unohdin Jyväskylän ilmoittautumisen. Seuraksi minulle, Rokille ja Nooralle on lähdössä myös Sara ja Piika taustajoukkoineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti