torstai 6. lokakuuta 2011

Tokottelut

Pikapäivitys vielä illan tokotreeneistä ja harjoiteltavista liikkeistä.

Paikkamakuu: Tehtiin 1 min 15 s, olin n. 5 metrin päässä, en jättänyt täkyä Rokin nenän alle, pysyi ihan mainiosti, kuono pitkin maata. Nousi kun menin sivulle. Oma moka, kun oli nami kädessä. Harjoiteltiin muutamaan kertaan makuulle jättöä ja luoksepalaamista niin, että perusasento käskystä onnistui.

Seuraaminen: Treenattava pysähdyksiä, perusasennon löydyttävä heti. Ei vaikeata Rokin kanssa, itse vaan on haettava ja opittava ne asennot, joiden mukaan Roki istuu suoraan. Roki lukee ihan pilkuntarkkaan mun kropan liikkeitä ja asentoja.

Seuruusta maahanmeno: Jostain syystä tosi laiskaa edelleen. Totuttu terävä lävähdys on kadonnut, tarvitsee usein kaksi käskyä ja valuu monta askelta, ennen kuin laskeutuu maahan. Onko jumeja? Voisko johtua sellaisesta? Treenaan käsiavun kanssa, palataan vähän taaksepäin. Makuun pitäisi kestää myös se, että palaan takaisin ja kierrän koiran ympäri tai seison takana. Roki kääntyy helposti muutenkin kuin pään osalta mun suuntaan.

Kaukot: Istumista ja maahanmenoa. Rokin takapuoli liikkuu järkyttävän helposti eteenpäin istumaannoustessa. Pitäiskö ottaa testinkiin Hannan ohje, takajalasta kiinni? Täytyy treenata vaan varmalta etäisyydeltä ja käsimerkin kanssa.

Luoksetulo: Hyvin onnistui, eteenistuminen ei ollut tiivis, tarkoituksella testasin, mihin Roki istuu, jos en ohjaa kädellä. Treenaillessamme tehdään harvoin tätä koko liikettä ja luoksetuloja yleensä lelulla ja läpijuoksuna enemmän. Erikseen pitää taas ottaa nuo eteenistumiset.

Hyppy: Kämmin itse ihan turhan paljon. Rokilla nousi pultit taas noin kolmen toiston jälkeen ja alkoi haukkua käskytettäessä. Muistettava: EI tosiaan kannata ottaa perusasentoa loppuun treenatessa, Roki istuu muutenkin liian herkästi seisonnasta, kun vain lähestynkin, tuskin on siis koskaan ongelma ja turha "treenata" sellaista. Roki meinaa kääntyä mun suuntaan, kun tulen koiran luo. Tiukempi kontrolli seisonnassa pysymiseen...

Paikkaistuminen: Oikein hyödyllinen harjoitus meille, Roki kun tekee lähtöä istuessaan melkein vapisten. Odottaa ilmeisesti luoksetulokäskyä. Ja ai niin, tietysti tässä on ihan juuri se agilityradan lähtötilanne! Pöllö minä, kun ei tullut tuo jo treeneissä ihan ilmiselvänä mieleen. Joo, ilman muuta paikkaistumistreenit ovat meille erittäin paikallaan.


Muuten Roki käyttäytyi treeneissä kivasti. Homma on parantunut huomattavasti, kun en pidä nameja kädessä odotteluaikoina. Roki rauhoittuu paaaaaljon entistä paremmin. Ryhmässä on yksi rähähtelevä nuori labbisuros. Roki tykkää vastata sen rähähdyksiin, yritän ennakoida tilanteita ja tilanteessa vaan saada Rokin huomion mahdollisimman nopeasti.

2 kommenttia:

  1. Minä ehdottaisin teille, että teette max 5 eri liikettä per treeni. Koiralle selkeämpää.

    VastaaPoista
  2. Samansuuntaiset aatokset. Omissa treeneissä keskitytään yleensä vain pariin juttuun. Noissa kurssitreeneissä tehdään mitä käsketään :D.

    VastaaPoista