tiistai 14. helmikuuta 2012

Eiliset tokotreenit

Sujuivat vaihtelevasti. Liian lyhyt lenkki alle ja vähän aktivointia ja nenän käyttöä namin etsinnällä kotona. Joissain asioissa menen "hämilleni" koiran kanssa enkä osaa toimia johdonmukaisesti. Esimerkkinä haukkuminen. Jouduttiin vähän aikaa odottamaan treenin alkamista hallin ulkopuolella ja Roki haukkui muita ryhmäläisiä ja hallista ulostulevia koirakoita. En osaa hiljentää koiraa, pitäisikö edes? Silittely rauhoittaa, mutta pelkään samalla kehuvani ja vahvistavani haukkumiskäytöstä. Mitään johdonmukaista linjaa mulla ei tuohon haukkumiseen ole ja se varmaan lisää entisestään paukutusta. Lannistun aina kerrassaan, kun tuollaisesta treeninalusta jää vain sellainen maku, että en hallitse koiraa ollenkaan ja se vie mua ihan satanolla...

Masentavista fiiliksistä huolimatta treeni sujui siedettävästi. Aluksi kiersin katsomassa kaikkien koirien hampaat, jätin Rokin paikkamakuuseen, jossa se hienosti pysyi koko kierroksen ajan. Sain myös Rokin pidettyä paikoillaan kouluttajan tsekatessa Rokin hampaat.

Paikkamakuu. Otettiin reilu 2 minuuttia, menin hallin toiseen päähän. Roki painoi taas leuan alas, muuten pysyi liikkumatta. Voittaja-luokan koiran ohjaaja meni ulos odotusajaksi ulos ja kun kouluttaja haki hänet sisään, alkoi haukkukuoro. Joku koira kai säikähti aukeavaa ovea ja muut komppasivat. Roki haukahti ja pomppasi pystyyn. Otin askeleen sitä kohti ja murahdin ja Roki lakosi takaisin maahan. Olen aika tyytyväinen, Roki on todella vahvistunut paikkamakuussa ja vaikka tuo yllättävä tilanne nosti kierrokset, se palasi oikeaan vireeseen heti takaisin.

Kytkimme koirat ja harjoitelimme ilman koiria seuraamiskuvioita. Hyödyllinen harjoitus, suunnat menevät näköjään helposti sekaisin.

Seuraamista ja käännöksiä koiran kanssa. Perusasennot olivat nyt vaihteeksi hukassa. Ihan vinoja tai sitten Roki ei istunut ollenkaan. Seuraamistreeniin nyt imutusta aika ajoin taas mukaan, paikka on näköjään vähän karannut. Samoin edelleen kontaktiharjoituksia. Toisaalta nyt Roki kyllä otti minuun kontaktia paremmin ja seurasi käännökset paljon edellisiä treenejä paremmin. Silti kontakti ei edelleenkään ole kasvoihini.

Nouto. Todettiin vain, että hyvällä mallilla Rokin kanssa, innokas ja nopea. Palautus tuli vinoon, mutta korjaantuu hyvin pienellä ohjausliikkeellä. Ihan vähän Roki pyöritteli kapulaa luovutuksessa.

Ruutu. Iloista tekemistä, haki aluksi vähän, kun ei treenattu kosketusalustaa lämmittelyksi. Lentävä lihapulla palkkana. Tehtiin ehkä kuusi suoritusta, parissa haukahti lähetettäessä.

Hyppy. Ei kestänyt ollenkaan haukkumatta. Kävelytin sitten vain edestakaisin matalan esteen yli, haukahteli silloinkin. Jätettiin hiljaiseen ylitykseen eikä edes yritetty tehdä kokeenomaisesti.

Maahanmenoja. Namipeliä ja maahanmenoja niin, että peruuttelin edeltä. Näin löytyi nopeutta kyllä ja vähitellen sitten käännyin peruuttelusta sivuttain ja koko ajan kohti normaalia seuraamista. Pikkuhiljaa paranee.

Lopuksi vielä iloinen nouto ja superpalkaksi vetoleikkiä.


Nyt olen kovasti flunssassa ja kuumeessa. Ohjelmassa koiran kanssa lienee olohuonetokoa ja joku lyhyt lenkki tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti