keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Roki kävi hierojalla

Sain vihdoinkin varattua Rokille hieronta-ajan ja eilen käytin sen Naukkarisen Annella. Aika hurahti nopeasti, melkein puolitoista tuntia Rokia käsiteltiin! Kokemus oli mullekin ensimmäinen laatuaan ja opettavainen sekä kiinnostava.

Roki käyttäytyi kuulemma tyypilliseti nuorelle ensikertalaiselle eli ei meinannut liikoja välittää ikävämmistä tuntemuksista. Roki rauhoittui kyllä tosi nätisti hierottavaksi ja itse olin apuna koko ajan pitämällä sitä paikallaan. Heti jos hieroja löysi jonkin tiukemman kohdan, Roki meinasi pompata ylös ja päätti tehdä lähtöä. Rauhoitteluun upposi aikaa varmaankin aika paljon.

Lihaskunto oli Annen mielestä hyvä tuon ikäiselle koiralle eikä rasvaa ollut ylimääräisiä, hoikka poika. Muistaakseni hän sanoi myös, että Rokista huomaa, että on päässyt liikkumaan monipuolisesti. Pitkät selkälihakset olivat oikein hyvässä kunnossa ja jumeja ei ollut. Takapäässä sen sijaan etureidet kirrasivat, tätä hieroja hiukan ihmetteli, koska lantion seudulla ei ollut jumeja ja yleensä koiralla lantion ongelmat heijastuvat etupuolelle. Roki ei antanut venyttää oikeastaan ollenkaan etureisiä ja sainkin sitten hyviä ohjeita niiden kotivenytyksiin. Rokia pitääkin nyt tarkkailla, venytteleekö se itse. Mun oli pakko sanoa, että en ole kyllä kiinnittänyt siihen huomiota. Nyt pitää kannustaa ja kehua, jos Roki venyttelee omin päin.

Kaiken kaikkiaan enemmän jumeja löytyi koiran oikealta puolelta, on kuulemma tokokoiralle yleistä seuraamisen yksipuolisuuden takia. Muistaakseni nämä jumit tuntuivat Rokin kyljissä. Ohjeina oli muistaa seuruuttaa välillä myös oikealla puolella ja tehdä vaikka pujottelua tai kahdeksikkoa jalkojen välissä palautteluna tokotreenistä, jotta taivutusta molemmille puolille tulee.

Enemmän jännitystä oli sitten lavoissa ja kun kerroin näistä meidän peruuttelu- ja käsinseisontaharjoituksista, hieroja piti todennäköisenä syynä juurikin niitä. Tätähän olin itsekin miettinyt ja asia kiinnosti. Painon kasaantuminen etuosalle ei kuitenkaan ole "normitila" koiralle. Myös lavanseudun ja olkapäiden venyttelyyn saatiin neuvoja.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin Roki oli hierojan mukaan hyvässä kunnossa ja mitään isompaa ongelmaa ei ole. Aktiiviselle harrastuskoiralle, joka kuitenkin on ihan peruskunnossa, voisi olla hyvä käydä hierottavana kaksi kertaa vuodessa. Ajattelin, että Roki olisi ollut tuon session jälkeen ihan voipunut ja vedellyt illan sikeitä, mutta katin kontit. Ihan perus itsensä se oli kotona ja haastoi leikkiin minkä ehti. Piti kuitenkin vähän rauhallisempi ilta nyt viettää, jotta palautuu hieronnasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti