tiistai 28. helmikuuta 2012

Kyllä se siitä...

Tänään jatkettiin sitten tokoilua omassa ryhmässämme. Ihan niin pyllystä ei ollut tämä treeni, mutta tulipahan taas todettua, miten Roki vie mammaa ihan satanolla.

Tein huolellisen esityön illan treeneille tänään. En ainakaan halunnut hallille ylivireää otusta, joten tänään oli alle kaksi lenkkiä, joista toinen melkein puolitoista tuntia pitkin poikin polkuja ja hankia Aittovuoressa solmua heitellen. Sen lisäksi tänään siivottiin koko kämppä enemmän tai vähemmän koko päivä siihen käyttäen, joten koira ei joutanut ottamaan päiväunia ollenkaan. Roki siis ei paineistu juurikaan siivoamisesta, ei stressaa imurista tms., mutta eipähän vaan nuku, jos kotona liikutaan ja riehutaan. Sitten vielä pientä temppuilua ja tokottelua lenkin päätteeksi ja treenien alle.

Roki olikin kivasti rauhallisempi hallilla, selkeästi jopa vähän väsynyt, ja ryhmän tutut koirakot eivät virittäneet liiaksi. Se jopa odotteli perusasennossakin nätisti. Rokia voi huoleti pitää myös irti hallissa, ryhmän muut koirat eivät käyttäydy arvaamattomasti ja Roki pysyy lähellä ja tulee kutsusta.

Paikkamakuu meni tänään hienosti, reilun kolmen minuutin pätkä, jonka aikana puolet koirakoista teki seuruuta. Ryhmässä ei ole kuin viisi koirakkoa, mutta joka tapauksessa häiriötä. Vähän pyöri pää Rokilla ja kaksi kertaa laski leuan alas maahan, mutta ei kääntynyt lonkalle. Paikalla pysyminen oli varmaa.  Lauantaina jouduin palauttamaan Rokin makuulle kolmesti ja silloin olin noin kolmen metrin päässä koirasta koko makuun. Tänään olin hallin vastakkaisella seinustalla.

Seuraaminen oli vaihteeksi kontaktiltaan heikkoa. Hyvistä käännöksistä piti palkata ja Roki selvästi ymmärsi harjoituksen aikana, mistä palkka tulee ja käännöksissä kontakti parani loppua kohti.

Liikkeestä seisomista ja luoksetulon stoppia tehtiin myös. Nyt on jäänyt seisominen heitteille, kun ollaan keskitytty liikkeestä maahanmenoon ja niin vähän ollaan treenattu, että ei kovin monipuolista ole ollut. Seisominen valuikin nyt pahasti tai vaihtoehtoisesti Roki tarjosi istumista (?) tai maahanmenoa. Tuo istuminen kyllä ihmetyttää, koska ei olla tehty liikkeestä istumista yhtään. Paitsi lauantain treeneissä kaksi kertaa. Jäiköhän sieltä jotain päälle? Mutta älköön kukaan nyt huolestu tästä kadonneesta stopista, siihen on lääkkeet, kuten ennenkin on huomattu (ja peräti tiedän ne toimivat tropit). Muutamassa päivässä saadaan se kuntoon - jos treenataan.

Kaukoista maahan-istu -siirtyminen paranee koko ajan! Sivupalkalla ollaan tehty hyvän neuvon ansiosta kotosalla ja Rokin pylly pysyy paikallaan. Välillä toimii myös ilman käsimerkkiä, mutta olen sitä käyttänyt, koska sitä saa käyttää. Kahden metrin etäisyydeltä toimii nyt myös ilman sivupalkkaa. Pitemmällä etäisyydellä alkaa lipsua.

Kauheinta tänään oli perusasento. Roki puijaa minua tässä. Ei tule ykköskäskyllä eikä aina vartaloavullakaan. Osaa asian täydellisesti, olen ihan varma, mutta tykkää noudattaa käskyä pilkulleen vain, jos mulla on nami valmiina vasemmassa kädessä. Olohuoneessa toimii hyvin myös ilman namia. Hallilla ei toimi yhtään, esittää, ettei ymmärrä mitä sanon. Tuli todistettuakin se, ettei Roki oikeasti mitään käsiohjausta tarvitse. Tälläisen epätoivoisen perusasennon yrittämisen yhteydessä sitten sujautin vasemman käden taskuun - ja Roki pomppasi suoraan asentoon sivulle. En siis ohjannut enkä edes ottanut nakkia esiin, laitoin vain käden taskuun. Perusasento oli kuitenkin meillä jo johonkin väliin tosi vahvakin.

Kouluttaja oli sitä mieltä, että en saa liian kauan maanitella koiraa perusasentoon, se tietää, että kaivan ennen pitkää nami esiin ja kas, tavoite on saavutettu. Jos Roki ei tottele käskyllä ja korjauskäskyllä, ei muuta kuin siirrän koiran oikeaan paikkaan. Jossain määrin tämäntyyppinen fyysinen ohjaaminen arveluttaa, mutta olen tiettyjä temppuja treenatessa kyllä käyttänyt koiran siirtelyä ja Roki kestää sen mainiosti ja myös ymmärtää ja oppii. Sain läksyksi testata nyt järjestelmällisesti tätä ja todellakin vaatia perusasentoa johdonmukaisesti.

No, ihan ei ole niin epätoivoinen olo kuin lauantain jäljiltä. Mukavaa on myös nyt olla hiihtolomalla ja ehtiä touhuta monenlaista myös Rokin kanssa. Kyllä se siitä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti