keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Näytelmätreeniä

Viikonloppu Rukalla sujui mallikkaasti loppuun saakka. Sunnuntaina retkeiltiin pari tuntia Rokin kanssa laavulle, paistettiin makkaraa ja Roki nautiskeli mukana. Etenkin kun ihmisiä oli riittävästi heittelemään Rokille lelua jatkuvasti. Automatkustajana Roki on myös mallikelpoinen. Se nukkuu takakontissa häkissään eikä inahdakaan.

Eilen sitten palattiin jo työarkeen. Myöhemmin iltapäivällä ehdittiin pitkästä aikaa Nooraa moikkaamaan, tehtiin lenkki Palokassa ja Noora juoksutti Rokia parkkipaikalla. Vähän palauteltiin siis näyttelykuvioita mieleen, koska lauantaina ajellaankin sitten Vaasaan kv-näyttelyyn aloittamaan näyttelykautta. Tämä on nyt sitten Rokin viimeinen näyttely nuorten luokassa. Olen päättänyt, että jos nyt ei ERI-arvosanoja tule Vaasasta tai sitten seuraavista parista näyttelystä, joissa Roki on jo avoimessa luokassa, pidetään vähän kasvutaukoa näytelmistä. Ihan en harrastuksen vuoksi halua laittaa näyttelyihin rahaa, jos tuloksia ei kuitenkaan tule. Ollaan siis ilmoittauduttu toukokuulle Tampereen kv-näyttelyyn ja Jämsään ryhmikseen.

Rokia oli hauska katsella Nooran kanssa, kun poika selkeästi lähtee tekemään töitä. Se tietää, miten Nooran kanssa juostaan. Seisominen oli nyt vähän hakusassa, Roki ei tosin pyrkinyt istumaan, mutta ei meinannut seistä myöskään riittävän "pitkässä" asennossa. Takajalkoja veti allensa. Rokin kohdalla kuitenkin hyvä seisotus on käsittääkseni aika tärkeä arvostelun kannalta, koska sillä ei ole ihan liian suora ylälinja, vaan persaus laskee aika jyrkästi. Seisotuksessa se näkyy heti, jos koira seisoo jotenkin ahtaasti tai kierossa. Liikkeessäkin tuo näkyy, jos vauhtia on liian vähän. Toisaalta taas hyvä liikkuminen ehkä kompensoi sitä hieman, etenkin jos kehä on riittävän iso, että pääsee kunnolla juoksemaan.

Itsekin kokeilin Rokin juoksuttamista ja seisotusta. Sain hyvin juonesta kiinni, miten näyttelyhihnalla ohjataan koiraa. Roki haki paljon enemmän mun lähelle juostessa kuin Nooran kanssa. Todennäköisesti johtuu tokon treenaamisesta. Hihnalla kuitenkin sain sen pysymään etäämmällä. Harjoitusta vaatii vielä vähän, joudun nimittäin viemään Jämsässä Rokin itse kehään ;).

Tänä iltana käydään vielä vähän siistityttämässä Rokia, kaveri on luvannut parturoida pojua näyttelykuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti