torstai 19. huhtikuuta 2012

Tokokurssin loppukokeen tulos

Tokokurssin loppukoe, alokasluokka (kokeenomainen). Tuomarina Mauri Pehkonen.


- Luoksepäästävyys: 9
- Paikalla makaaminen: 9,5
- Seuraaminen kytkettynä: 8
- Seuraaminen taluttimetta: 7
- Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 8
- Luoksetulo: 9
- Seisominen seuraamisen yhteydessä: 7
- Estehyppy: 8
- Kokonaisvaikutus: 8

Yhteensä 162,5 pistettä, 1.-tulos.

Tämä oli meille supertyövoitto! Mahtava yllätys oli, kun tuomariksi oli Tuire järjestänyt Mauri Pehkosen. En kehdannut piipitellä, että tehtäisiin möllinä (vaikka laitoin päivällä Tuirelle viestiäkin, ettei me voida tehdä palkattomana, koska me ei saada kaikkia liikkeitä silloin tehtyä). Muutkin kolme alo-luokan koirakkoa ilmoittivat tekevänsä ilman välipalkkaa ja niin sitten mekin. Isolta virheeltä se tuntui, ja luulen että noista seuraamisista olisi voinut rokottaa enemmänkin. Mutta tuo hieno loppupistemäärä kyllä valoi nyt uskoa siihen, että me saadaan ykköstuloksia, jos tuon seuraamisen saa vähänkin varmemmaksi.

Parasta tässä kokeessa oli se, että Roki oikeasti teki kaikki liikkeet ilman välipalkkoja ja sai niistä kaikista myös pisteitä. Tottakai se väsyi ja tylsistyi ja teki alta sen mihin yleensä kykenee ja teki virheitä sellaisissa asioissa, jotka ovat olleet nyt ihan varmoja (esim. perusasennot ja seisten paikallapysyminen, kun tulen luo). Mutta meidän ei tarvinnut keskeyttää! Ihan huippukoira! Tekemisen meininkiä ja oikeaa virettä me vaan tarvitaan paljon lisää. Mulla on nyt niin huojentunut mieli, kun tämän viikon treenit ovat menneet ihan miten sattuu ja on ollut vaikeaa pitää hauskaa koiran kanssa, kun kaveri on taantunut ihan pennun tasolle muutamassa kurittomuusjutussa ja unohtanut myös tuttuja liikkeitä. Siihen nähden siis tosi hienoa!

Luoksepäästävyys: Ei pysynyt pylly paikallaan, vaan hilautui häntä heiluen kohti tuomaria, nousi ylös, ja yritti vähän ryysiä.

Paikalla makaaminen: Hienosti pysyi aivan liikkumatta. Meni kuitenkin aavistuksen vinoon makuulle, josta vino perusasento.

Seuraaminen kytkettynä: Päädyin pitämään hihnaa oikeassa kädessä - virhe. Välillä veti koira, välillä minä. Saattoi ottaa kontaktiakin välillä.

Seuraaminen taluttimetta: Löysää menoa, koira jätätti ja karkaili aika etäälle, jouduin käyttämään käsiapua ja kutsuinkin, kun ei meinannut olla tekemässä seuruuta mun kanssa. Molemmissa seuraamisissa juoksuosuus korjasi kontaktia.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: Meni vähän palaute ohi. Seurasi vähän löysästi, nousi ihan vinoon perusasentoon (meillä oli kehnot perusasennot kautta linjan, harmi sinällään, koska sitä on nyt hinkattu ja saatu tosi hyväksi - nyt ei onnannut ollenkaan).

Luoksetulo: Iloinen ja vauhdikas laukka-askel, hallittu eteenistuminen, vino perusasento.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: Seuraamisessa jäi tosi pahasti. Huusin sinne taakse käskyn, pysähtyi hiukan valuen. Liikahti hiukan, kun tulin luo.

Estehyppy: Hyvä hyppy. Mutta haukahdus, ja takajalat liikahti, kun tulin luo.

Kokonaisvaikutus: Bortsumaista pirteyttä, energiaa ja tarkkuutta lisää.

3 kommenttia: