lauantai 14. huhtikuuta 2012

Vaasan kv

Roki oli tänään Vaasan kv-näyttelyssä nuorten luokassa EH:n arvoinen. Vähän oli levoton koira, mutta lopulta Noora sai kehässä aikaan tosi hyvän seisotuksen. Juoksua tuomari katsoi lopulta melko vähän ja Rokin jalat luistivat jonkin verran kehässä - olisiko se sitten syynä, ettei saatu tällä kertaa hyvää palautetta liikkeestä. Mainiosti Roki kuitenkin kesti häiriötä ja teki taas tosissaan töitä kehässä! Kiitos Noora! Jos nyt ehditään saada vielä hiukan rutiinia näyttelytouhuun, voisi Rokikin olla hieman rauhallisempi parilla seuraavalla keikalla.

Nykyisillä näyttelysäännöillä myös EH:n saaneet koirat pääsevät kilpailuluokkaan omassa sarjassaan. Urosten nuorten luokassa oli 5 koiraa ja Roki ei sijoittunut eli jäi viidenneksi. Tuomari vaikutti kaiken kaikkiaan aika tiukalta, mutta vaikutti siltä, että hänellä oli aika selkeä linja. Hän jakoi kaikenlaisia titteleitä ja arvosanoja aina T:stä alkaen. Tällä perusteella olen kyllä tosi tyytyväinen EH-arvosanaan!

Tuomari oli Marit Sunde, Norja. Hän sanaili Rokista näin:

"2 år. Trevlig typ & storlek. Bra huvud & uttryck. En aning lågt ansatta öron. Tillräcklig vinklar men framskjuten skuldra. Bra kropp, något lång i länden. Kort kors som ger hög svansföring. Rör sej trängt fram & bak. Bra pås (päs?) & struktur. Härligt temperament." NUO-EH

Vapaa käännös voisi olla jotain tällaista:

"2-vuotias. Mukava tyyppi ja koko. Hyvä pää ja ilme. Aavistuksen verran alhaalle asettuneet korvat. Riittävät kulmaukset, mutta eteentyöntyvät hartiat/olat. Hyvä runko, jonkin verran pitkä lantio/lantiosta. Lyhyt risti(luu?), joka aiheuttaa korkean hännän asennon. Liikkuu ahtaasti edestä ja takaa. Hyvä positio/posetus/asento/seisominen (:D) (jos sana onkin päs/päls, voisi tarkoittaa myös turkkia)  ja rakenne. Ihana luonne."

Seuraavan kerran testataan avointa luokkaa Tampereella toukokuussa. Siellä lienee kehässä ruuhkaa, olen saanut sen käsityksen, että Tampereella on yleensä ollut paljon koiria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti