perjantai 13. heinäkuuta 2012

Vepeä, mökkeilyä ja ruokahaluttomuutta

Tiistaina vepeiltiin. Roki teki veneestä hypyn, veneen haun ja hukkuvan. Kaikki sujuvat, olin rannalla jokaisessa itse. Hyppy 50 metristä, Roki meinasi taas hakeutua kolmenkympin poijulle, mutta yksi kutsu riitti oikaisemaan suunnan. Varma saapuminen maalialueelle kaikissa liikkeissä, Roki vaan tulee aina sinne missä minä olen. Oli todella voimakas tuuli rantaanpäin, mutta Roki lähti noihin hakuihin aallokosta huolimatta ja toisaalta vetäminen rantaan kävi helpommin. Veneen haussa avustaja innosti Rokia ensin rannassa vetoköydellä ja lähetettäessä heilutti sitä veneessä. Hukkuva ei kutsunut Rokia nimeltä. Kaikissa liikkeissä voisin varmasti vähentää kehuja ja Roki tekisi ne silti. Palkkasin leikillä rannassa.

Tiistai-iltana lähdettiin mökille. Roki rallatteli riemuissaan mökin pihassa ja leikki myös espanjanvesikoirapentu Lunan kanssa. Luna ei käy Rokilla tippaakaan hermoon, sinällään jännä, koska tuota naapurin labbispentua Roki ei meinaa jaksaa ollenkaan. Toisaalta Luna suhtautuu Rokiin kunnioittavasti ja alistuvasti, vaikka haastaakin välillä leikkiin läpsimällä kuonoon :). Roki ei välitä Lunasta juuri mitään, mutta intoutui sentään välillä juoksuttamaan pentua. Roki tuli myös uimaan laiturilta meidän kanssa. Testasin, vetäisikö se mut rantaan, ja toimihan se kun tartuin vaan niskavilloista - Roki vei mut laiturille takaisin.

Keskiviikkona lähdettiin retkelle Laulavan mörön polulle. Aiemminkin ollaan pieniä pätkiä kuljettu, nyt ajettiin auto Syvälahden koululle ja käveltiin sieltä noin 17 kilometriä Suolahteen. Välissä pysähdyttiin syömään eväsleipiä, paistamaan makkarat ja pari kertaa pitämään sadetta. Todella kiva reitti ja erinomaisen hyvin pidetty kunnossa kyläyhdistyksen toimesta. Yhteensä meillä meni reilut viisi tuntia reissuun. Roki kulki hyvin mukana eikä paljoa höntyillyt, käveli meidän tahtia polulla pääasiassa.



Pientä huolta aiheuttaa edelleen Rokin ruokahaluttomuus. Roki oli syönyt kuulemma ihan ok ollessaan hoidossa viikonloppuna B:lla. Kuitenkin edelleen on jatkunut, että varsinkin aamuruoka jää syömättä. Myös iltaruuan kanssa on alkanut olla ongelmia. Roki ei mene kehotuksesta huolimatta kupille tai syö vain vähän. Mietittiin tuossa, onko kyse nyt jostain fiksaatiosta kuppia tai lupaa kohtaan. Roki kyllä söi tänään ruokaansa siten, että piilottelin pari desiä nappulaa ympäri kämppää ja se etsi ne, ei tosin millään hurjalla innolla. Painoa on pudonnut kilon verran. Onhan tämä outoa, koska Rokilla ei koskaan ennen ole ollut syömisen kanssa ongelmaa. Me kokeillaan nyt ainakin ruokakupin vaihtoa ja ruokapaikan vaihtoa, jos sillä on nyt jotenkin ikäviä oloja niiden suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti