maanantai 1. elokuuta 2011

Treenit jatkuvat

Allekirjoittaneen pyöreitä juhlittiin viikonloppuna ja Roki pääsi sen johdosta Birgitalle hoitoon. Itse asiassa Roki lähtikin sitten lauantaina turistiksi agilitykisoihin Orivedelle. Oli kuulemma pääpiirteittäin käyttäytynyt asiallisesti ja ollut varsin väsynyt päivän päätteeksi, mutta kuumunut ihan hurjasti, kun Birgitta oli kertaalleen sitä kisapaikalla kävelyttänyt ja hyppyyttänyt lämpimikseen yhtä estettä. Roki on yleensä tosi nöyrää poikaa Birgitan seurassa, mutta tällä kertaa oli sitten vetänyt ne minulle tutut kierrokset, jolloin paukuttaa vain, eikä rekisteröi yhtään minkään sortin kontaktinottoa. Kun tuosta oli poika jäähylle viety, olikin sen jälkeen näyttelyreissuiltakin tutulla tavalla rauhoittunut katselemaan, vaikka ympärillä muita koiria ja ihmisiä paljon onkin.

Hoitopaikkaa tietysti aina silloin tällöin Rokille tarvitaan, mutta nyt onkin talvella edessä pitempi pätkä, kun ollaan nyt varattu lennot Phuketiin joululomalla. Reissu kestää kaksi viikkoa. Thaimaan matkalla juhlistetaan samalla kertaa myös allekirjoittaneen puolison pyöreitä...

Viime loppuviikosta tehtiin vielä parit jäljet, edelleen noin 15 metrin pätkiä kukonaskelilla ja nakki jokaiselle askelelle. Torstaina on seuraava treeni, joten melkein joka päivä varmaan nyt teen Rokille jäljen, ehkä vähän harvennan nakin määrää, mutta teen edelleen kukonaskelilla.

Eilen illalla raahauduin vielä agilitykentälle. Huolimatta emännän väsyneestä olotilasta treenit olivat oikein antoisat. Roki oli hyperkierroksilla, joilta ollaan varmaan kuuman sään takia viimeisten muutaman treenin ajan vältytty. Nyt sitten paukutus ei meinannut loppua millään. Tein muutaman jättöharjoituksen hyvin vaihtelevalla menestyksellä. Sitten päätettiin tehdä rataa pienissä pätkissä lentävillä lähdöillä. Ensin tehtiin hyppy-kepit -yhdistelmää kuudella kepillä. Hypyn jälkeen suorakulmakäännös kepeille. Tehtiin kummastakin suunnasta, jotta tuli ohjausta kepeillä molemmilta puolilta. Ensin vauhtia oli ihan liikaa kepeille tullessa ja vaikka Roki lähti oikeaan väliin, se skippasi monta kertaa seuraavan kepin. Vähän kun saatiin ohjausta ja käskytystä kohdalleen ja vauhtia pikkuisen himmattua, vasemmalla ohjaus meni hienosti. Oikealla sen sijaan sekä emäntä oli vähän pihalla että koiralle vähän vieraampaa menoa. Tähän rauhoitettiin vauhtia reilusti ja pujottelu sujui. En vaan osannut oikein osoittaa aloitusväliä Rokille, kun eka keppi jäikin meidän väliin.

Vähän oli jo virran kärki koiralta katkaistu noilla harjoituksilla ja sitten jatkettiin vielä loppusuoraa, jossa hyppy ja rengas. Rengasta ei olla tehty sitten kevään kurssin. Roki seurasi nyt ohjausta jo niin hyvin, että ei meinannut millään tajuta rengasta, vaan meni alta. Tehtiin sitten pelkkää rengasti niin, että Ansku otti vastaan toiselta puolelta. Sen jälkeen hyppy-rengas siten, että Birgitta piti Rokia lähdössä kiinni, että pääsin ohjaamaan koiraa edelle. Lentävällä lähdöllä en nimittäin ikinä ehtinyt renkaalle ajoissa. Sitten saatiinkin ihan kivoja onnistuneita suorituksia, ongelmana kyllä lentelevät rimat, jos en ole ohjauksessa huolellinen. Jos esimerkiksi olen kumarassa tai tilanteessa liikaa edellä, Rokilta lentää rima hypyssä.

Lopuksi tehtiin vielä kontaktitreeniä puomilla. Tämäkin ollut hyvin vähällä harjoituksella. Käskysanat vähän hakusessa, mun pitää keksiä kontaktille joku hyvä sana, joka sopii omaan suuhun ja ei mielellään ole muussa käytössä koiran kanssa. Sellainen sana, joka mun päässä sopii sekä alku- että loppukontaktille. Saatiin lopulta ihan onnistuneitakin kontakteja, vaikka alussa oikean menetelmän keksiminen meinasi olla työn ja tuskan takana, kun koiralla edelleen oli turhan paljon kierroksia. Lopulta saatiin tähän ihan hyviä lähtöluvanodottamisharjoituksia myös mukaan. Loppukontakti oli hyvä, jos pääsiin palkkaamaan Rokin suoraan nenän edestä. Roki pysyi kontaktilla myös, kun käskin odottamaan ja nousin seisomaan ja palkkasin sieltä. Vaatii kyllä ihan hurjasti vielä treeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti